Menu

ODDER STØTTER BRYSTERNE

image
Odder Fodbold Media
20. oktober 2023 kl. 11:55
Serie 3 fik en rørende genial ide
"BRYSTER VIGTIGE END FODBOLD ?"
- ODDERS SERIE 3 SCORER KÆMPE SYMPATI PÅ EVENT
- Et er at vinde fodboldkampe!
- Et andet er, at udvise social engagement hos spillerne bag den blå uniform.
- Udvise empati, konduite og sende et budskab om, at samvær i fodbolden også er det, at støtte den gode sags tjeneste - mennesker i nød.
Det gør vores Serie 3 hold!
STØT BRYSTERNE
Fra lørdag 7. og fredag 13. oktober 2023 var der indsamling til "Støt Brysterne".
Det hele kulminerede med "Lyserød Lørdag", hvor landsindsamlingen endte på et fantastisk millionbeløb.
Lad os lige slå fast.:
- Brystkræft er den hyppigste kræftform blandt kvinder og rammer hvert år op mod 5.000 personer i Danmark.
Det ville vores Serie 3 hold gerne støtte.
- I den anledning samlede holdet ind. Det gav et flot resultat på 2.378 kroner og viste, at fodbold i Odder er mere den spillet med den runde læderklat. Det er også ansvarsbevidsthed og om muligt at støtte til en god sag!
HVORDAN KOM DET OP AT STÅ?
- Tim Eskerod Østergaard var manden bag den gode ide.
Holdet ville støtte et velgørende arrangement, og efter et samråd, blev det "støt brysterne" der lå lige til højrebenet!
? - Da jeg spørger Tim ind til, hvorfor lige "støt brysterne" - er vi i gang med et interview der både skulle vise sig at blive sjovt og rørende?
- " Vi elsker jo alle sammen bryster, det blev drengerøvs-vinklen på det" griner Tim Østergaard. MEN jeg vil da godt slå fast at vi først og fremmest mener det med den alvorlige side af sagen! - De fleste omkring vores hold har haft - eller har - den lorte kræft-sygdom inde på livet", siger Tim - nu med alvorlig mine!
? Hvordan kom ideen på banen?
- " Jamen - da sæsonen var i gang, holdte vi en auktion internt på holdet, hvor man kunne købe sig rettigheder til forskellige ting. F.eks. trøjenumre, holdets DJ, en tema-dag og så videre.
Det var Nikolaj Kock, og Frederik Therkildsen der var hjernen bag auktionen. Det var også for styrke bødekassen med likvide midler" fortsætter Tim Østergaard.
JEG KØBTE TEAMA-DAGEN
- De gode ideer og events kom på forskellige hænder, og det blev Tim Østergaard der købte sig retten til "Temadagen".
? Du købte "Temadagen". Efter lidt betænkningstid, var du ikke i tvivl hvad du skulle bruge den til?
- " Nej, det er rigtig nok, jeg købte tema-dagen. For at det ikke skulle blive useriøst, blev det til den lidt mere alvorlige afdeling, hvor en “pink” tema dag blev krydret med, at alle skulle donere til “støt brysterne”. Det var alle med på!
ALLE VAR MED
- Du siger, at alle på holdet var med på den gode ide. Kan du sætte ord på, hvordan dine spillerne på Serie 3 holdet modtog budskabet?
- " Jeg siger dig, - at alle spillerne tog sindssygt godt i mod det. Mange, ja de fleste har et forhold til kræft, så det var ligetil. Om man donerede 10kr eller 500kr var helt op til en selv - det vigtigste var man ville støtte den gode sag uanset beløbsstørrelse" siger Tim Østergaard - han fortsætter.:
- "Alle var faktisk ret vilde med valget og efter vores sidste kamp, kom flere for at høre hvor mange penge, der var blevet samlet ind, det giver sgu en god fornemmelse", smiler Tim.
? - I havde jo sikret jer oprykning til Serie 2, og skulle lige have "overstået" den sidste turneringskamp ude mod Lyseng?
- " Ja, og vi vandt jo. Det helt fantastiske var jo, at resultatet ligesom var mindre vigtigt. Fint at vi vandt".
- " Men det, at vi samtidig følte den gode samvittighed over hele linjen på vej hjem fra Lyseng, det var altså en stor rørende oplevelse. Det korte af det lange må være: "Det føltes virkelig godt at gøre en forskel sammen" udtrykker en glad, lidt rørt og stolt Tim Østergaard.
SEJR & TEMADAG - eller er det omvendt rækkefølge?
- Odder IGFs Serie 3 hold spillede sæsonens sidste kamp, og kunne altså krydre en sejr over IF Lyseng med en lyserød temadag.
? - Er det lidt for firkantet at spørge hvad der var vigtigst?
- " hmmm, nej da. Inden dagens kamp havde vi temadagen. - Alle spillere var iført minimum 1 pink/lyserød genstand. Derudover donerede hver enkel spiller og vores træner et valgfrit beløb til “støt brysterne”, smiler Tim.
- " Det er altså en vigtig sag vi gerne vil støtte. Både fordi det er en forfærdelig sygdom de fleste som sagt har haft tæt på, og så fordi vi er nogle drengerøve, der jo elsker " bare bryster" griner Tim Østergaard på en "alvorlig" måde.
- " At vi så er - udover fodbolden - sammen om noget vigtig føles fantastisk"!
- "Alt i alt blev det en godkendt aften, da vi udover de 3 point fik sendt 2.378 DKK afsted til "støt brysterne". Begge dele er yderst vigtigt" understreger Tim Eskerod Østergaard.
SELVE KAMPEN
IF Lyseng vs Odder IGF 0-1
" Nå ja, så vandt vi 1-0". Fantastisk assist af velspillende Frederik Therkildsen bolden op til løbestærke Mads Damgaard, - der kvitterede med at sende bolden i kassen" storsmiler Tim Eskerod Østergaard.
VILDESTE MENTALITET MED ÅBNE ARME
- At Odder IGF Fodbold har et - nu tidligere - Serie 3 hold der repræsenterer klubben på og uden for banen i højeste klasse, er hermed bevist!
- Skeptikere der mente, at det ny oprykkede Serie 3 hold under Mikkel Frandsens ledelse ville blive "prügelknape" i Serie 3, må bare stikke kebabben ind. De kan bare noget mere!
- Et er at være ny-oprykker til Serie 3.
- Et andet er, at vinde kredsen med hele 9 points ned til nummer to.
- Noget helt tredje er, at holdet derudover udviser sammenhold og overskud til at samle ind til et fantastisk formål, er et ægte hattrick!
- Det aftjener den største respekt og præsenterer (også) Odder IGF Fodbold som noget helt særligt udenfor linjerne.
? - Til sidst spurgte jeg Tim, hvad det er for et hold han spiller på, hvad det er for nogle spillere der spiller på holdet "lige midt imellem" klubbens andre seniorhold?
Svaret kom prompte!
- " At være en del af serie 3 holdet - det kommende serie 2 hold - er en magisk oplevelse. Man kommer som man er, og er man ny, kommer udefra, - bliver man budt velkommen med åbne arme af hele holdet. Det prøvede jeg på egen krop da jeg for alvor kom i serie 3 truppen efter sommerferien. Det var en dejlig oplevelse på alle måder" - lyder det fra en glad og tilfreds Tim Østergaard. Han slutter.:
- "Det er et hold, der er så stærkt socialt med den vildeste mentalitet om at være der 100% for hinanden. Det gælder både på, og udenfor banen. Nu også i lyserødt" slutter en tydeligt stolt og glad Tim Eskerod Østergaard spiller fra Serie 3 holdet.
LÆS MERE HER
af
ODDER FODBOLD MEDIA
ansv.: Morten Toft
Luk