Menu

EN TUR MED BUSSEN & BUZZQUIZ'en

image
22. maj 2021 kl. 12:01

 

STATUS FORÅRET 2021
DANMARKSSERIEN
”BUZZQUIZ’en & DE LANGE BUSTURE
- Tit og ofte skal Odder IGF’s bedste fodboldhold på lange udebaneture, når bussen kører fodboldholdet over fjord og bælt til fodboldkampe i det danske land.
"Deres udsendte" er som regel med på sæde 6 og sørger for lidt "kulturel" adspredelse inden det bliver alvor på udebanens udfordringer.
HVORDAN er egentlig en k-dag med udekamp på Fyn.
Hvor mange timer bruger fodboldspillerne på en udekamp, og hvad sker der undervejs?
- I dag sætter vi fokus på en udekamp mod B1913 i Odense.
- Se i øvrigt interview med vores cheftræner Carsten Hemmingsen og assistenttræner Nicolai Johansen
TIDLIG AFGANG
- En tur til Odense med kampstart kl 14:00 betyder ofte afgang fra Spektrum Park kl 10:00 lørdag formiddag.
- I bussen fra Malling Turistfart, med vores normalt faste chauffør med det ærke-danske navn ”Manfred”, er der altid brygget frisk kaffe til en god opstart når vi ruller af sted fra parkeringspladsen ved Spektrum Park i Odder......
- Med frisk smurte Sandwics' fra BYENS BAGER og drikkevarer arrangeret af holdlederen triller vi af sted til dagens kamp. Holdlederen and crew har loaded bussen med taktiktavle, skiftetøj, bolde, lægetaske og alt hvad der nu hører sig til en kamp på Danmarksserieplan.
- Ved Horsens samler vi nogle spillere op, inden det bliver alvor, når vi ruller ind på Motorvejen ved Horsens.
BUZZQUIZ, LEKTIER & BRÆTSPIL
- Med alt på plads i bussens mave indfinder spillerne sig komfortabelt i bussen.
Mange har faste pladser og finder lektier og andre opgaver frem. Bagerst findes kortspil eller brætspil frem og hyggen breder sig med Manfreds sikre kørestil.
- Når vi når motorvejen uddeles den obligatoriske BUZZQUIZ, der for de fleste er en traditionel udfordring, hvor spillerne udfylder en tipskupon og skal gætte udvalgte kampes resultater.
BUZZQUIZ’en følger fodboldturneringen og der kåres en MESTER, en pokalvinder og en ”spurtchamp”!
Altsammen blot til adspredelse og fun på en lang tur.
- Mens tipskuponerne udfyldes, holder vi normalt ind til en lille pause undervejs. Skærup eller Blommenslyst er favoritter.
- Her tankes med lidt guf, alt imens nogle diskuterer resultater og udveksler drillerier omkring placeringen i BuzzQuiz’en samlede stilling.
- Inden vi når destinationen er kuponerne samlet ind, og fokus er rettet skarpt mod dagens modstander.
OMKLÆDNING I EN CORONA TID
- Den seneste lange periode har betydet, at vi som udgangspunkt ikke har omklædningsrum på kampstedet, - men må klæde os i trøje, bukser og støvler i bussen.
- Enhver kan forestille sig det bøvl det er, - når den rigtige farve tape, den rigtige trøje og overtroiske ritualer skal udføres på stort set ingen plads i bussen.
- Enhver kan forestille sig hvordan odøren i bussen bliver citrus/eddikeagtig tung, når 16 spillerne efter kampen kommer i bussen – uden bad – og i gennemsvedte kampdragter, shorts og strømper! Har vi vundet kampen, bemærker vi som regel ingenting. Har vi tabt, er det lidt surt! (Godt vi ikke taber så tit!)
BUZZQUIZ RESULTATER & DET SUNDE
- Efter kampstart kl 14:00 og kampen spillet, går turen hjem mod Odder igen. Klokken er vel godt 16:30 når Manfred styrer bussen fra stadion mod motorvejen og freden falder over mandskabet.
- Enkelte spørger til resultaterne fra Buzzquiz’en, andre falder til ro for sig selv til et lille blund.
- Har turen været lang, er det ikke usandsynlig at Manfred svinger forbi en McDonald, hvor ”Der Alte”, Nikolaj Schmidt Nielsen, som regel har styr på bestillinger og afregning.
- Omkring Buzzquiz’en var det normalt sådan, at ”Deres udsendte” sender dagens resultater ud over bussens højtaleranlæg når de var klar. Dog har kampe haft så sent et kick-off, at resultaterne først er kommet dagen efter.
- BUZZQUIZ’en har 8 sæsoner på bagen, hvor alt fra cheftrænere over stamspillere til marginalspillere har taget mesterskabet, pokaltitlen og spurtpræmien på skift!
ÅRETS BUZZ-HIGHTLIGHT - DR. JONES
- I løbet af en sæson med de lange ture på landevejen, opstår der muligheder for mange anekdoter og oplevelser som nok er en "repeat" værd.
- Mange tåler nok ikke dagens og læsenerens lys, men en enkelt kan vi godt skilte med!
- På vejen hjem efter en 2-0 sejr over B1913 i Odense, var stemningen i bussen høj.
Det obligatoriske musik drønede i højtalerne, og i Buzzquiz'en var vores superback, Joans Alber - noteret som aspirant til QUIZ-mesterskabet.
- "Deres udsendte" havde påført Jonas "Dr. Jones" som nickname. Det fangede nogle af spillerne, og kort efter kunne Aqua's gamle hit "Dr. Jones" høres på fuld kraft i højtalerne.
- Ikke nok med det.
Med en speciel "Dr. Jones" dans og opfølgende sang, blev bussen fyldt med fest, sang og taktfaste klapsalver i den "bagerste kupe'".
- Siden har spillerne ønsket "Dr Jones" til opvarmingen når kampene spilles i "Parken" i Odder. Resultater er 3 sejre så langt!
HJEMME IGEN
- Klokken har passeret 18:30 har Manfred igen styrer bussen ind på Spektrum’s parkeringsplads.
- En dag hvor spiller og ledere har summesumarum har brugt 10 til 11 timer til udekamp.
Måske blev det sejr, måske noget andet.
Måske som tilfreds målscorer eller kampafgørende.
Måske som udskiftningspiller uden tid på banen.
- Alle i Odder IGF er dog en del af helheden af de resultater vi præsterer.
BUZZQUIZ RESULTATER FORÅRET 2021.
- Med afslutning på foråret kårede vi torsdag til træning ÅRETS MESTER i BUZZQUIZ.
- En tips-konkurrence der nu lukker ned efter samlet 8 sæsoner på landevejen, ofte med Manfred bag rettet.
VINDERE 2021 Forår som følger.:
MESTER.: Tobias Møller Jensen
POKAL.: Nikolaj Schmidt Nielsen
SPURT.: Simon ”Diego” Schouby
Af
ODDER FODBOLD MEDIA
oigf-presse@sport.dk
ansv.red.: Morten Toft
ansv.red.: Morten Toft
Luk