Menu

KATTRUP HELT TIL TOPS

image
04. februar 2021 kl. 23:10
Trænerne kåret som efterårets bedste
ODDER TRÆNER LØBER MED FORNEM TITEL
- Efterårets træner kommer fra Odder IGF Fodbold.
Odders træner for Jyllandsserien, 24-årige Sebastian Kattrup tog titlen som efterårets træner i Jyllandsserien.
DET BEKRÆFTER KUN....
- ledere og spillere der gør et ekstraordinært job, skal belønnes og hædres for arbejdet. Derfor indstillede vi til ligabold.dk, at Sebastian Kattrup naturligvis skal være efterårets træner i Jyllandsserien, siger kommunikationsmanager i Odder, Morten Toft.
Da vi fik henvendelsen om hvem der kunne gøre sig fortjent til at komme i finalen til den ærefulde titel, var vi ikke i tvivl.
En præcis og ærligt-dokumenterende indstilling gav bonus. Det gør det hele værd, fortsætter Morten Toft.
IKKE FØRSTE GANG
Det er ikke første gang det lykkedes at nå helt til tops med en træner indstilling fra Odder IGF Fodbold.
Jeg i 2008 indstillede Henrik Gudmandsen til "Årets Træner" hos Dansk Træner Union. Henrik fejede flere store divisionsnavne af bordet og kom helt til tops i Vildbjerg. Nu har vi så i 2020 en helt fortjent Sebastian Kattrup på sejrsskammelsen. Med streg under helt fortjent lyder det fra kommunikationsmanageren.
IKKE GÅET UBEMÆRKET HEN
- Med de seneste sæsonens flotte resultater i samarbejde med sit hold og ikke mindst Tobias Brøgger, er præstationere ikke gået ubemærket hen.
Med kåringen som ‘Efterårets træner’ i Jyllandsserien sikrer han sig LigaBold.dk Awards 2020 foran Lasse Mogensen fra Kristrup Boldklub og Kasper Stiller fra Gug Boldklub.
Den unge træner siger da også til LigaBold.dk, at han er stolt over prisen.
STOLT OVER TITEL
– Det er jeg superglad for, og det betyder da meget.
Det betyder meget, at folk har stemt, men også bare generelt at man har oplevet opbakningen fra klubben og spillerne, siger Sebastian Kattrup.
Han mener, at Odders præstationer i efteråret har været rigtig gode. Mandskabet stod inden sæsonstart over en række udfordringer, da holdet er et andethold, og mange af de bedste spillere røg til førsteholdet i Danmarksserien.
– Det var en lidt speciel situation, som vi stod i.
Det var næsten et helt nyt hold, der skulle spille i Jyllandsserien, fordi mange af spillerne, der var en del af succesen i den seneste sæson, var rykket op på Danmarksserie-holdet. På trods af det har vi haft en rigtig flot sæson både resultat- og spillemæssigt, siger Kattrup til ligabold.dk
UDVIKLET SIG SOM HOLD
– Vi har udviklet os som hold, men også individuelt.
Jeg er glad for, at det lykkedes at integrere så mange af førsteårs-seniorerne i Jyllandsserien, som også har medført, at førsteårs-seniorer har fået spilletid i Jyllandsserien i denne sæson. Det har alt i alt været en rigtig fin sæson.
Alligevel har holdet klaret sig flot, og nu skal holdet spille med om en plads i næste sæson af Danmarksserien til foråret. Holdet kan bestemt være med i Jyllandsserien 1, siger Kattrup.
SPILLENDE CHEFTRÆNER
- Sebastian Kattrup er spillende cheftræner i Jyllandsserie-klubben, og Kattrup ser det ikke som et problem, at han er en del af holdet på banen, tværtimod. Han anser sig selv værende en engageret træner, der elsker at arbejde med folk, der vil blive bedre.
– I og med, at jeg kun er 24 år, og da jeg startede med at træne Jyllandsserie-holdet i Odder, var jeg kun 22 år.
Så der var både spillere, der var yngre, på samme alder og ældre end mig, så folk skulle også lige respektere, at det godt kan fungere. Lige nu ser jeg det mest som en styrke, at jeg både er spiller og træner. Spillerne skal have kæmpe ros for at tage imod det, som de gør, så der er faktisk ikke de store udfordringer ved det.
U/19 ASSISTENTTRÆNER I AC HORSENS
- Ved siden af jobbet i Odder, så er han sideløbende U19-assistenttræner i AC Horsens. Det betyder, at hverdagen er proppet med fodbold.
– Jeg bruger rigtig meget tid på trænergerningen.
I AC Horsens er der den specielle situation, at ungdomsholdene træner om morgenen. Derfor tager jeg afsted om morgenen og har en træning med AC Horsens. Derefter er der møder og andet, som hører til, når man er i en eliteklub. Derefter tager jeg til Odder og har træning klokken 18, så det er faktisk, fra når jeg står op, til at jeg går i seng, at der er fodbold på programmet.
SUPERFEDT
– Det er superfedt. Alt i AC Horsens emmer af passion for fodbold, og det miljø trives jeg rigtig godt i.
Det er et set up, hvor der er mange passionerede og kompetente mennesker, hvor alle arbejder mod nogle fælles mål.
- Oveni det, så træner man nogle ambitiøse og dygtige fodboldspillere, så det har jeg lært helt vildt meget af. Det er jeg glad for, at jeg er blevet en del af, siger Sebastian Kattrup, der tidligere har spillet på ungdomsholdene i AC Horsens.
AMBITIONER
- Sebastian Kattrup vil gerne gøre karriere som fodboldtræner, og han har allerede store ambitioner og drømme med trænerfaget.
– Ja, det har jeg helt sikkert. Lige hvilket niveau det skal være på, og hvilken stilling, det har jeg ikke lagt mig fast på. Generelt så interesserer facetterne af fodbold mig helt vildt meget og det med at præstationsoptimere. På sigt dækker trænergerningen den her interesse, og så kunne jeg godt tænke mig, at det blev på højere niveau, og jeg har også ambitioner.
– Det kunne være rigtig fedt at stå i spidsen for et seniorhold eller en ledende rolle i et talentakademi, hvor klubbens førstehold spiller i den bedste række. Jeg har ret store ambitioner i forhold til det her.
Sebastian Kattrup har været cheftræner for Jyllandsserie-holdet siden 2019 og generelt været i Odder siden sommeren 2018.
ODDER IGF FODBOLD ønsker Sebastian Kattrup hjertelig tillykke med den fornemme titel.
af
ODDER FODBOLD MEDIA
ansv.red.: Morten Toft, oigf-presse@sport.dk
- delvis sakset fra ligabold.dk ved Anders Jensen
Billede.: "Efterårets træner i Jyllandsserien, Sebastian Kattrup (tv) sammen med hans assistent i flere sæsoner, Tobias Brøgger (th)
Luk