Menu

VI ER HELT SIKKERT HELT KLAR - GENSTART FODBOLDEN NU

image
18. marts 2021 kl. 16:20

 

GENSTART FODBOLD
- VI ER HELT SIKKERT HEL KLAR
- Vi ønsker alle at komme på banen igen.
Som spiller, leder, træner, dommer og tilskuer går vi alle med forhåbninger om, at fodbolden snart må rulle igen på optimal måde som muligt.
DBU, DBU Bredde, Kvindedivisionsforeningen og Divisionsforeningen er gået sammen om en kampagne, som vi kalder #GenstartFodbold.
Alle er klar, klubber, organisation venter kun på det afgørende kick-off, så løber vi gerne på banen til de hårdeste tacklinger, samtidig med, at vi passer på hinanden...........
KAMPAGNE
- En stor kampagne løber derfor at stablen fra "lige nu" og fremadrettet.
MÅLET ER, -
- at få hævet forsamlingsforbuddet, så vi kan forbedre rammerne for at få genstartet fodbolden rigtigt og også komme i gang med turneringer og stævner igen
- at få fans tilbage på stadions.
Der har hele tiden haft en god og konstruktiv dialog med politikere og myndigheder.
Den ønsker vi at fortsætte. Derfor er det vigtigt at understrege, at vi ikke ønsker at kaste med mudder efter nogen. Vi ønsker heller ikke at løbe unødvendige sundhedsrisici.
GENÅBNING
Genåbningen af de udendørs idrætsaktiviteter er sket på baggrund af en ekspertgruppes beregninger på, hvor stor effekt på smittetrykket en åbning ville have. Beregningerne viser, at åbningen af udendørsidræt har en meget minimal påvirkning på smittetrykket i Danmark. Eksperter fortæller desuden, at risikoen for at blive smittet i det fri er meget lille.
- Smittetallene i det danske samfund er lavere end forventet, hvilket ifølge myndighederne giver plads til en yderligere genåbning.
- Vi har retningslinjer for en sikker genstart for både klubber, spillere og fans på plads, og vi har i hele Fodbold-Danmark vist, at vi handler ansvarligt ud fra myndighedernes udstukne retningslinjer.
- Fodbold-Danmark er 329.000 medlemmer i 1.600 klubber. Det er børn, unge, voksne og gamle. Drenge og piger, kvinder og mænd. Spillere, trænere, ledere, dommere, forældre, bedsteforældre, frivillige, fans og meget mere. Og vi ønsker at fortælle, om vigtigheden af de fysiske og mentale gevinster ved at få genstartet fodbolden.
- Vi mener, at fordelene skal ses i forhold til den meget lille smitterisiko, der er, når man dyrker sport i det fri. Hvis vi får lov til at genstarte fodbolden rigtigt, kan vi hjælpe med at forbedre danskernes fysiske og mentale sundhed, hvilket der ifølge undersøgelser er hårdt brug for.
- Vi har brug for at komme i gang på den gode og ansvarlige måde, som alle klubber landet over viste, at vi kunne i starten af efteråret. Og som vi siger i kampagnen: Vi er helt sikkert helt klar.
CORONAKRISEN TÆRER
- Coronakrisen har tæret på os alle det sidste år, og vi er glade for, at der igen er kommet liv på træningsbanerne landet over. Det skyldes ikke mindst, at I alle har været både tålmodige og ansvarlige gennem hele krisen.
Det kan vi alle være stolte over!
SAMARBEJDSPARTNERE OG ORGANISATIONER ER KLAR MED KAMPAGNE
DBU, DBU Bredde, Kvindedivisionsforeningen og Divisionsforeningen er som skrevet sammen om en ny kampagne. Den er som følger.:
Det planlagte kampagneforløb de kommende dage
ONSDAG den 17. marts 2021:
Indrykning af annoncer i medierne og post af annonceopslag på sociale medier.
Klubberne kan selv deltage i kampagnen ved at benytte billedet her.
I er velkomne til at bruge denne tekst til jeres sociale medier eller rette den til, som I selv synes.
I er meget velkomne til at bruge materialet fra onsdag den 17. marts 2021, hvor kampagnen startes.
WEEKENDEN den 20.-21. marts 2021:
Igangsættelse af nomineringskampagne på sociale medier, hvor alle i hele Fodbold-Danmark kan nominere/tagge dem, de mener, der ”fortjener at få fodbolden tilbage”. Tanken er, at nomineringerne skal sprede sig blandt rigtig mange mennesker under hashtagget #GenstartFodbold. I kan som klub også deltage i denne del af kampagnen, som dog først starter på lørdag den 20. marts 2021. Læs mere om hvordan her.
Begyndelsen af UGE 12:
Deling af kampagnevideo på sociale medier, som sætter fokus på fodboldens betydning for rigtig mange danskere, og hvorfor vi ønsker at få den genstartet.
Lad os håbe, vi vil gerne snart på stadion igen!
for DBU, DBU Bredde, Kvindedivisionsforeningen og Divisionsforeningen
af
ODDER FODBOLD MEDIA
ansv.red.: Morten Toft, oigf-presse@sport.dk