Menu

GODT NYTÅR 2022

image
06. januar 2022 kl. 10:50
Nytårs-hilsen fra Formanden

Kære fodboldfolk,

Jeg håber i alle er kommet godt gennem jul og nytår. En pause væk fra banerne har forhåbentlig givet fornyet energi, så vi er klar til at tage imod de muligheder og udfordringer, som venter os i 2022.

2021 blev et godt år for Odder IGF Fodbold. Stort set alle turneringer blev færdigspillet, både i forår og efterår, til trods for Covid-19. Vi krydser fingre for, at det er sidste gang restriktioner gør indhug i vores fodbold.

Fællesskabet til træning og kamp er utrolig vigtig, i en tid hvor en global pandemi serverer isolation og afstand. Det er derfor en stor glæde, at vi i Odder IGF Fodbold har kunnet konstatere en fremgang på medlemsfronten i løbet af 2021. Vi har haft en vækst på næsten 20% og er nu samlet set alt i alt 952 medlemmer i vores klub, inkl. trænere og frivillige. Dette er faktisk flere end vi var før Corona indtoget tilbage i 2020 – det er meget positivt at se en udvikling der går den rette vej, det skal vi bygge videre på.

2022 vil med sikkerhed byde på mange fantastiske fodboldoplevelser for store og små, på vores baner ved Spektrum. Vi har en række projekter, som vi skal finpudse og arbejde videre med og ligeledes en række nye tiltag, som vi løbende vil præsentere. Fælles for disse projekter er at højne vores fodboldtilbud og skabe sammenhæng på tværs i klubben.

Vores pigeafdeling vokser fortsat og det momentum skal udnyttes til, at fange endnu flere piger, som gerne vil spille fodbold. Med en stor bredde, sikrer vi også en bedre kvalitet i toppen. De ældste pigeungdoms årgange, som i årevis har skabt flotte resultater, står nu på tærsklen til snart at skulle spille seniorfodbold. Vi vil gøre alt for, at det fællesskab de har skabt og deres resultater, løftes med over, når de nu skal spille seniorfodbold. Det har vi gjort med succes for en række drengeårgange, det samme kan vi gøre for pigeårgangene.

Tankerne i vores Talentcenter – Alle har talent, skal i endnu højere grad leve i klubben. Det gælder både de ekstra træningstilbud, men også uddannelsen af vores unge trænerspirer og i det hele taget den sportslige retning, vi ønsker i vores klub og som er indeholdt i Talentcenter tanken.

Der er allerede stor opbakning til vores årlige fodboldskole, som løber af stablen til sommer. Denne overgang fra en DBU Fodboldskole, til vores egen Odder IGF Fodboldskole har forløbet langt bedre end man kunne forvente og understreger hvad vi som klub kan, når frivillige ildsjæle sætter sig for at skabe en succes.

På børnesiden vil vi i løbet af foråret lancere et ”forældre-barn fodbold” tilbud for årgange som vi endnu ikke har tilbud til i dag. Dette gør vi dels for at imødekomme et behov, men ligeledes for at vende børn og deres forældre til, at FODBOLD er det naturlige og rigtige valg, når barnets foreningsliv skal starte.

I den ”anden ende” af klubben har vi Old Boys og Old Girls hold, som til trods for, at de er nærmere slutningen af deres foreningsvirke, fortsat har stor glæde af fællesskabet og motionen som fodbolden tilbyder. Fodbold er en sport for livet – hele livet!

Vores Herre Danmarksserie hold gik på juleferie på 1. pladsen i deres pulje. Det bliver interessant at følge om det allerede til sommer igen hedder divisionsfodbold i Odder. Det er ikke afgørende for vores planer og visioner, men vi vil naturligvis altid gerne teste os selv på det højeste niveau muligt og tro mig det vil vores drenge i Danmarksserie truppen også. Så kom endelig forbi stadion når sæsonen indledes og støt vores nye træner Kasper Adelfred og holdet i bestræbelserne på at bevare 1. pladsen.

Væk fra fodboldbanerne byder 2022 på et nyt byråd, som har rorpinden i Odder Kommunen de næste 4 år. Vi ser frem til et godt samarbejde med kommunen og glæder os allerede over, at kultur og fritid har fået en stærk stemme, nu i form af sit eget faste udvalg i kommunalbestyrelsen.

Så der er mange gode fælles oplevelser og opgaver at se frem til – velkommen til 2022 i Odder IGF Fodbold,

Med venlig hilsen,

Mick Kjær,
formand Odder IGF Fodbold

Luk