Menu

STATUS PÅ DANMARKSSERIEN

image
Morten Toft
16. oktober 2023 kl. 14:44
Op til kampen mod Ringkøbing IF tog vi pulsen på Danmarksserien - Hvor er vi?
GODT BEGYNDT - HALVT FULDENDT !?
- Det er tid til at gøre status efter den første halvsæson efter at trænerteamet Eichner/Mikkelsen er kommet til Odder IGF Fodbold..
KLAR FILOSOFI
- Da de nye trænere kom til var det ud fra en klar filosofi, at Odder IGF skulle tilbage til divisionerne.
- Den seneste sæson kiksede det for Odder trods godt spil, men markendt manglende held i de afgørende situationer.
Nu skulle det være, og da det succesfulde Jacob Eichner og Martin Mikkelsen kunne løses fra Aarhus Fremad, lå det ligefor, at det talentfulde trænerteam skulle prøve sig af med førsteholdfodbold med Odder IGF som første station.
- Udstyret med en 2-års kontrakt, kan vi nu gøre status efter et halvt år med d'herrer i front for førsteholdet, hvor Lindsted/Corneliussen er i front for andetholdet i Jyllandsserien.
NY SPILLESTIL
- Efter en ultra kort opstartsperiode, blandt med et 0-1 nederlag til divisionsholdet Skive, kan vi så slå en streg på midten af banen og gøre status.
- Danmarksserien i Odder er lunt placeret på en anden plads i Danmarksserien, hvor de fem bedste tager turen over i oprykningsspillet med fem gode hold fra kreds 3.
- Man kan lave status på mange måder. Mest nærlæggende er det at spørge cheftræneren selv, og de første kampe har bragt som ønsket?
? - Hvad siger Jacob Eichner til det? - Er du tilfreds med det opnåede så langt??
- " Både og vil jeg sige, indleder cheftræneren.
Set i det perspektiv, at vi havde en meget kort opstart, hvor spillerne skulle vænne sig til rigtig mange nye ting og vi skulle lære spillerne at kende tror jeg, vi ville have været tilfredse med 20 point - hvis du havde spurgt os på forhånd".
- "Når vi så står hvor vi gør nu og kan se tilbage på de første ni kampe og den måde spillerne har taget de nye idéer til sig på, ville vi gerne have haft to sejre mere i kampene mod Hobro og Varde, hvor jeg synes præstationerne var til det, men hvor vi manglede den sidste skarphed i vores afslutninger" konkluderer Jacob Eichner.
SPÆNDENDE PULJE
- Odder IGF er havnet i en meget spændende Kreds 4, hvor vi har de lykkepunkter, at hold som Vorup, Hobro og AaB ikke kan rykke op.
? - Lad os lege lidt med tanken om, at vi slutter i Top-5. Hvem ser du som vores største udfordringer eller konkurrenter?
- "Hvis det skal være et hold fra vores egen pulje, så er det jo nærliggende at pege på Viby, eftersom det er dem der er tættest på os lige nu. Jeg synes også det er et dygtigt hold, som har en helt klar plan og som har arbejdet med den plan i længere tid, hvilket gør, at de har en stærk sammenhæng i deres hold" mener cheftræneren.
? - Hvis vi går lidt tættere på i dit regnskab. Hvem har overrasket positivt - og hvem negativt?
- " Vorup må vel være den åbenlyse positive overraskelse. At komme som oprykker og tage 7 sejre i 9 kampe er meget imponerende. I den anden ende af spektret er det vel også svært at komme udenom Varde"!
? - Et er Vorup i toppen, som jo ikke kan rykke op. Har du en dark horse i rækken, som måske vil komme i opløbsbanen mod slutningen?
- " Ahh, - Det er svært at spå om. Vi har trods alt kun spillet halvdelen af kampene i grundspillet og nogle hold har måske haft stor udskiftning i sommers, som gør, at de bliver bedre og bedre jo flere kampe de får sammen. Så måske nogle kan overraske i den anden halvdel, hvem ved" lyder det kryptisk fra Jacob Eichner
HVAD MED RINGKØBING ?
- I aften fredag kl 19:30, spiller Odder IGF en kamp på en, traditionel udebane.
? - Vinder vi den kamp er Ringkøbing vel - logisk set - ude af topstriden?
- " Det bliver måske lidt et kedeligt svar, men vi forholder os til én kamp ad gangen og så skal stillingen nok passe sig selv. Der er stadig rigtig mange point at spille om og jeg har været i fodboldverdenen for længe til at konkludere noget på forhånd" svarer Jacob med så Stout et svar, at man må have familie ude i kartoffelrækken med støvler plantet i den sorte jyske muld!
Odder IGF startede turneringen med barsk og bram, og vi var ubesejret i syv kampe. Nu er vi så to kampe længere henne, hvor det ikke er blevet til sejr. En tilfældighed, fodboldmekanismer - eller formkrise. Måske vi får et svar på Green Arena Ringkøbing i aften!
KOLLEGERNE I KREDS 3
- Et kig på Kreds 3, hvor Marienlyst suser afsted. Flot gået?
- De har vel booket kredsvinder tjansen i Kreds 3.
? -Men, hvem er bejlere til komme lige efter. Vi ved af HFS ikke kan rykke op, men ellers er det åbent, eller.....?
- " Det er jo faktisk sådan, at vi parres med Kreds 3 i foråret og det er så nr. 1 ud af de 10 bedste hold fra kreds 3 og 4 der rykker direkte op og nr. 2 der skal spille mod nr. 2 ud af de 10 bedste hold fra kreds 1 og 2. Hvordan stillingen så ser ud, når vi bliver parret med kreds 3 må tiden vise, vi kan alligevel ikke gøre noget ved hvordan det går i den anden pulje" lyder det lidt kedelige svar fra Jacob Eichner.
Den gode cheftræner er ikke let at slå ude af fatning, og det kan komme Odder til gode når det for alvor gælder i de sidste, men afgørende kampe til foråret.
? - Så lad os gå tilbage i egen andegård og kigge på vores kreds 3.
På trods af en lille bølgedal, har vi spillet godt og solidt. Har vi holdet der kan vinde Kreds 3 - og lad os da bare lokke lidt lir ud af jer til læserne. - Jeg ved godt, at vi ikke har kvalificeret os endnu - MEEEEN - har vi holdet der kan klare sig i 3 division, når/hvis det skulle komme så langt?
- " Vi går helt klart efter at vinde kreds 3 og samle så mange point som muligt. Så har vi også har muligheden for at spille med om oprykning, når vi når til slutspillet i foråret.
Henrik og jeg er meget tilfredse med det udtryk vi har haft i alle kampene, hvor vi har været i god kontrol og domineret vores modstander i de fleste af dem, med undtagelse af vores seneste kamp i Viby" lyder det fra cheftræneren.
NIVEAU TIL 3 DIVISION
- Selvom der er måneder til vi skal slå en streg i sandet for, og vi er med hvor det sker eller bare det mere tynde øl, går jeg lidt tættere på cheftræneren for at få en vurdering af, hvor vores trup er lige nu, og om vi er stærke nok til at spille med et divisionsskilt bag på bussen?
- " Om vi har niveauet til 3. div må vi se om vi kan gøre os fortjent til at finde ud af. Men vi har store ambitioner på egne vegne og jeg er helt sikker på at vores hold kun bliver bedre i fremtiden, når vi også får endnu mere tid til at arbejde sammen.
Nu handler det om at være skarpe i hver eneste kamp og så må vi se hvad fremtiden bringer", mener cheftræneren.
FREMTIDEN - MULIGHEDERNE
- Vi er på falderebet af dette lille interview der egentlig skulle have været båndet til vores fodboldmagasin "KICK OFF".
Tekniske udfordringer gør, at det ikke lykkedes - men vi kan også komme langt på skrift!
Jakob - hvis jeg nu til sidste giver ordet frit, og du kan sætte dagsordene til slut.
? Hvad vil du sige?
- " Udover at vi med DS har fået en god sæsonstart er det meget positivt for fremtiden, at vi også har et JS-hold som spiller med helt i toppen. Et Serie 3 hold, som spiller med om oprykning til Serie 2 og et U19 hold, hvor der løber nogle rigtig spændende spillere rundt. Der er gang i mange gode ting i Odder" mener Jacob Eichner!
"DET BEKRÆFTER JEG"
- ? Lad os lige krølle-bølle et ekstra spørgsmål på. Har Odder levet op til jeres forventninger så langt?
- " Jeg synes egentlig det har levet op til forventningerne at starte i Odder. Allerede før jeg sagde ja, havde jeg indtryk af at det var en klub med et stort potentiale og hvor der var mange dygtige mennesker, som gerne vil arbejde for at Odder er et fantastisk sted at spille fodbold, hvad end man er mand eller kvinde, dreng eller pige og ung eller gammel. Det er nu blevet bekræftet.
- Nu håber vi på, at vi med DS kan være med til at vise klubben frem på en god måde og være inspirationskilde for andre, ligesom vi håber at vi kan vise de unge mennesker - mange unge mennesker der vil noget med sin fodbold, at Odder er et godt sted at spille fodbold..
- " Hvad fremtiden bringer er altid svært at spå om, men Martin og jeg vil i hvert fald arbejde stenhårdt for at bidrage positivt til udviklingen i Odder IGF Fodbold og forhåbentlig kan vi være med til at forløse noget af det store potentiale der er i klubben, så vi igen i Odder kan få divisionsfodbold på menuen, uden at gå på kompromis med det stærke fællesskab som en forening som vores er bygget på, slutter Jacob Eichner, cheftræner for Odder IGF Fodbold!
NU SKER DET
- Inden længe fredag aften spiller vi kl 19:30 ude i Vestjylland i en kamp, der på mange måder definerer vores position i kredsen lige nu!
Efter 7 kampe uden nederlag - og nu 2 kampe uden sejr - er tiden kommet hvor vi skal vise kvalitet, kløgt og styrke til at tage point(s) med fra Ringkøbing.
- Der er to hold på banen i aften. Vi bør være de stærkeste og holder den blå linje under vores regnskab så langt. Ja, så kan de blæse med vestenvinden så meget de vil. Vi kommer fra Østkysten med alle sejl sat. Jeg tror vi vinder i aften.......
Vi er godt begyndt, halvt fuldendt og på vej mod noget større.......
Billede.: Trænerteam med fodfæstet i jorden.
Jacob Eichner og Martin Mikkelsen.
LÆS MERE HER
af
ODDER FODBOLD MEDIA
af.: MT
Luk