Nummer 3 - 2014 DBU LANDSPOKAL 1/8 Finale

Nr 3
2014 - 9. november
DBU LANDSPOKALTURNERINGEN
Aab vs Odder IGF Fodbold

En iskold sen-eftermiddag og aften i november 2014, havde ODDER IGF FODBOLD flot kvalificeret sig til 1/8 finalen i DBU's pokalturnering.
Op af hatten kom Ålborg Boldklub, eller i daglig tale AaB.

HJEMMEBANE BYTTES
Odder IGF havde i første omgang trukket hjemmebane, men grundet bane- og lysforhold, valgte man nødvendigt at flytte kampen til nordjylland på Aab's hjemmebane på Nordjyske Arena.
Forud var gået kampe mod Herning KFUM med 8-0 sejr (!!), og ikke mindst en flor 5-1 sejr ude over HIK i en kamp hvor Nicolai Nielsen scorede 2 mål, og ikke mindst Nicolai Johansen smed et tidligt mål i kassen da han i kampens 8.minut havde bragt jyderne i front! En bedrift han skulle gentage i Ålborg!

STØRSTE INDSATS NOGENSINDE?
Odder IGF Fodbold er faktisk et rigtig godt pokalhold, og har gennem tiden spillet mange store kampe i den direkte turnering med adgang til Europa.
Tilbage i 1970'erne havde man Horsens FS på besøg i Odder foran 1000 tilskuere på Odder Stadion. I de senere år har såvel SønderjyskE (1-3) og AGF (0-1) lagt vejen fordi det intime stadion i Odder, uden dog at kaste den helt store pokaloverraskelse af sig.
I Aalborg startede det ellers godt, da Nicolai Johansen bragte Odder på 1-0 i kampens første minut, og skabe vilde jubelscener foran Odders udskiftningsbænk!
AT kampen skulle kaste 6 flotte mål, - nej 6 ualmindeligt flotte mål af sig, gjorde dagen til en oplevelse for publikum. Som kampens medkommentator for TV3 da også så flot udtryke "en rigtig flot foddboldkamp i Ålborg"!
At det jo gik anderledes i kampen, kan ikke bortforklare, at "de blå" fra Danmarks største landsby til tider spillede lige op med de bolsjestribede pokal og danske mestre, men manglede naturligt lige det sidste!
I den nye pokalturnering 2017/18 bliver det ikke til de store oplevelser i denne omgang for Odder, da Odder i august måned blev krøllet sammen 0-3 ude mod Jammerbugt foran sølle 120 tilskuere, men ..........

MINDERNE HAR VI DA LOV AT HA'
- Så mens vi venter på, at en sæson sæson i 2.division skal starte op i Marts, kan vi passende tage bussen tilbage til Mindernes Alle' til den 9.november 2014, hvor Odder gæstede Aalborg Stadion.
"Minderne har jeg da lov at ha'" er en gammel udødelig sang fra 1932, hvor Liva Weel sagde de berømte ord, der holder den dag i dag.
Vi er nemlig ret så sikker på, at såvel Henrik Gudmandsens drenge, som ledere, som supportere altid vil huske kampen i Aalborg som noget helt specielt.
Og det er det landspokalturneringen jo kan! Skabe drama og minder til scrapbogen, måske endda med en artig overraskelse i ærmet. I Aalborg var man "tæt på" .... Måske vi om føje tid igen kan se frem til en lignende oplevelse.

God fornøjelse med "Mindernes Alle'" - nu med nummer 3 i rækken.
6 minutters minderig video for dem der var med, og alle os andre der kan lide at se på....

Se kampens højdepunkter her.: DBU LANDSPOKAL 2014