Klubpolitik

Pædofili

Odder IGF Fodbold modarbejder aktivt pædofili

Odder IGF Fodbold ønsker at sikre vores ungdomsspillere under 15 år mod pædofili, og følger derfor Dansk Boldspil-Unions opfordring til at prioritere børns sikkerhed mod pædofili i fodboldmiljøet højt, og vil arbejde aktivt med at forebygge mod og afsløre forsøg på pædofili.

Det skal først og fremmest ske gennem en aktuel, tæt og åben dialog mellem forældre, trænere og ledere, og som Odder IGF Fodbold opfordrer alle til at bidrage til med forståelse for, at mennesker kan have forskellige grænser for graden af fysisk kontakt mellem voksne og børn.

Odder IGF Fodbold har derfor besluttet at benytte den kontrolmulighed, en bekendtgørelse fra 2001 om behandling af personoplysninger i Det Centrale Kriminalregister (DCK) §36 giver for at kontrollere, hvorvidt trænere eller ledere, der er i direkte kontakt med børn under 15 år, er anmeldt eller dømt for pædofili.

Odder IGF Fodbold forbeholder sig derfor ret til at indhente oplysninger i DCK for at tjekke, hvorvidt ansatte og nyansatte trænere og ledere er anmeldt eller dømt for pædofili i form af blufærdighedskrænkelse eller deciderede seksuelle overgreb mod børn under 15 år.

Det er Odder IGF Fodbolds opfattelse, at en konsekvent kontrol udfra definerede og objektive kriterier bør medvirke til at skabe en fornemmelse af en vis tryghed i klubben. Kontrol af personer i DCK bør til gengæld ikke medvirke til at skabe en falsk tryghedsfornemmelse, idet registret alene omfatter personer, der formelt er anmeldt eller dømt for pædofiliforhold.

Rent juridisk og praktisk skal de pågældende trænere og ledere give skriftlig samtykkeerklæring, før Odder IGF Fodbold må søge oplysninger på de pågældende personer i DCK.

Odder IGF Fodbold er forpligtet til at efterleve fortrolighedskravene til de oplysninger, der videregives fra DCK.

Procedure:

Odder IGF Fodbold har etableret følgende administrative procedure for kontrollen:

Følgende grupper kontrolleres:

- Trænere for børn under 15 år.
- Holdledere for børn under 15 år.

Interval for kontrol:

- Ved nyansættelser.
- 1. februar hvert år.

Alkohol

Odder den 22. august 2002 (vedtaget)
Odder den 1. juni 2011 (revideret)

Klubbens bestyrelse har på mødet den 21. august 2002 (revideret den 1. juni 2011) besluttet at vedtage følgende alkohol politik for klubbens ungdomsspillere.

Det er ikke tilladt klubbens ungdomsspillere til og med U18 piger & U17 drenge, at nyde alkohol i forbindelse med træning, kampe og stævner i ind - og udland.

Overtrædelse af ovenstående påbud, medfører i første omgang at den/de pågældende personer tildeles en mundtlig advarsel.
I gentagelses tilfælde vil det medføre at den/de pågældende personer udelukkes for aktiviteter i klubregi.

Odder I.G.F. Fodbold

Hovedsponsorer